Taste & see

Schrijf in voor 1 van de 3 exclusieve bedrijfsbezoeken met VIP-etentje achteraf.

Roeselare is de thuis van topbedrijven in de voeding, zoals REO Veiling, Rodenbach en Soubry. Iedereen kent de producten, maar hoe zou zo'n bedrijf er achter de schermen uitzien?

Tijdens de Week van de Smaak krijg je de kans 3 Roeselaarse voedingshubs te bezoeken onder begeleiding van hun management. Daarna nodigen we je – in het verlengde van het bezoek - uit voor een exclusief all-in diner of lunch in de nieuwe 'Keuken van Roeselare' op De Munt.

Per bezoek zijn slechts 12 personen toegelaten. Wees er dus snel bij!

Bezoek Brouwerij Rodenbach + bierlunch door Dimitri Karagiannis (Bistro Le Nord)

Vrijdag 19 november om 11 u.

Brouwerij Rodenbach bestaat 200 jaar. In 1821 hielden Alexander, Ferdinand Gregoor, Pedro en Amalia Rodenbach de Roeselaarse brouwerij boven de doopvont. Anno 2021 is Rodenbach dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier.

Om 11 uur ontvangt brouwmeester Rudi Ghequire (algemeen directeur) je voor een rondleiding achter de schermen van de Rodenbachsite. Hij vertelt je graag kleine en grote weetjes over het bier, de brouwerij en de naam Rodenbach. Daarna wacht Dimitri van Le Nord je op in de Keuken van Roeselare op De Munt voor een exclusieve bierlunch. Proef er wat je allemaal kan klaarmaken met Rodenbach!

Bezoek pastafabrikant Soubry + Italiaans diner door Cindy De Jonghe & Nicola Napoli (Prelibum)

Dinsdag 23 november om 17.30 u.

Honderd jaar geleden besloot Joseph Soubry iets te gaan maken wat Belgen toen nauwelijks aten. Dat bleek een slimme zet, want vandaag is de Roeselaarse pastafabriek die zijn naam draagt marktleider in de Benelux, met een jaarproductie van 100.000 ton.

Om 17.30 uur ontvangt productiedirecteur Jan Maebe je voor een exclusief bezoek achter de schermen van de pastafabriek. Iets na 19 uur schuif je jee voeten onder tafel in de Keuken van Roeselare op De Munt, waar Cindy en Nicola van Prelibum je laten kennismaken met de wijnen en het lekkers van Italië.

Bezoek REO Veiling + lunch door Wouter Creytens (Restaurant De Smaak)

Woensdag 24 november om 11 u.

De Roeselaarse REO Veiling is toonaangevend op de nationale en internationale versmarkt van groenten en fruit. De Veiling verkoopt meer dan 70 verschillende soorten groenten en fruits in grote volumes aan afnemers in Europa, Canada, Amerika en Azië.

Om 11 u. ontvangt commercieel directeur Dominiek Keersebilck je alle kantjes van de spectaculaire site. Daarna geniet je in de Keuken van Roeselare op De Munt van een bijzondere lunch door Wouter Creytens van Restaurant De Smaak. Hij was 1 van de studenten van groentenkok Frank Fol en weet als geen ander met groenten te toveren.

Hoe kan ik inschrijven?

De inschrijvingen zijn afgelopen.

  • Kostprijs: 75 euro per persoon.
  • De opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.
Brouwerij Rodenbach
REO Veiling
Soubry

De inschrijvingen zijn afgelopen.